Creionând un arc peste timp…

Niciodată,de când ne-am trezit,ca popor la o viaţă politică,nu s-au spus vorbe mai pline de demnitate,de patriotism şi de suflet românesc ca şi atunci, în prima zi de iarnă a anului 1918, în cetatea Alba-Iulia,din inima Ardealului.
Inserăm câteva dintre acele cuvinte pentru care s-a vărsat atâta sânge românesc: Patrie,Unire,Reîntregire,Libertate,Frati,Martiri,Onoare,Stat român.
Privind din Alba-Iulia spre nordul ţării,de-a lungul Văii Şieului,poposim la Şcoala Gimnaziala Şieu-Odorhei.
Întindem un arc peste timp, creionând, cu suflet de copil, cinstea,respectul şi onoarea pe care le datorăm făuritorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
În spiritul acestei sărbători, elevii şcolii noastre,îndrumaţi de cadrele didactice şi sprijiniţi de părinţi şi de comunitatea locală au punctat câteva activităţi:
♦ depunerea de coroane la Monumentul eroilor din comuna Şieu-Odorhei urmată de un moment artistic;
♦ organizarea în şcoală a unei expoziţii cu obiecte – simbol ale artei,tradiţiilor şi obiceiurilor din istoria locală;
♦ expunerea de desene ce oglindesc mândria de a fi român, prin ochi de copil,în spaţiul şcolar;
♦ proiecţia unui film documentar despre importanţa momentului “1 Decembrie în Cetatea Marii Uniri”;
Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit şi ne-au fost alături în această zi de sărbătoare: d-lui Primar al comunei Şieu-Odorhei,părinţilor şi reprezentanţilor comunitaţii locale.
La mulţi ani,România!

Acest site utilizează cookies pentru o mai bună funcționare și optimizare. Vă rugăm să vă exprimați acceptul sau refuzul cu privire la acest aspect. Vă mulțumim! Accept Citeste mai mult Respinge
Protecția Datelor Personale
Skip to content